В ОВА спростували російські фейки про захоплення населених пунктів у Харківській області / фото Михайло Федоров

У російських Telegram-каналах почали поширюватися повідомлення про захоплення населених пунктів окупантами на Харківщині. Цю інформацію спростували в обласній військовій адміністрації. З осені минулого року ворог не взяв під контроль жодне поселення на території регіону.

Як передає портал "Об'єктив", голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив під час брифінгу в суботу, 25 лютого: "По деяких ворожих Telegram-каналах, у ЗМІ поширюється повідомлення, що нібито якийсь йде контрнаступ, що вони відвоювали кілька населених пунктів. Так ось. Жодного метра наші Збройні сили не втратили нашої території, яка була відвойована і звільнена від російських окупантів восени 2022 року. Наші Збройні сили на своїх позиціях стоять".

За словами Синєгубова, російські окупанти намагаються знайти слабкі місця в обороні українських захисників. Можливо, це робиться з метою розвідки для майбутніх масштабних атак. Однак зараз ситуація кардинально відрізняється від минулорічної.

Відео дня

"Ми чітко розуміємо, що ворог не втратив надію окупувати місто Харків і відбити втрачені ними позиції, проте це не 24 лютого минулого року. І в плані озброєння, і в плані того, що ми працюємо фактично цілодобово над підвищенням обороноздатності з будівництвом фортифікаційних споруд", — додав Синєгубов.

Голова ОВА уточнив, що тимчасово захопленими залишаються 29 населених пунктів Харківщини. З осені, коли ЗСУ провели контрнаступ, ворог не взяв під контроль жодного поселення на території регіону.

Останні російські фейки

Провідний пропагандист РФ Володимир Соловйов опублікував інформацію про "двійника" президента України Володимира Зеленського. Кремлівський рупор мав на увазі Максима Донця, охоронця голови нашої держави. Він всюди супроводжує президента. Соловйов заявив, що інформацію "перевіряв в YouTube".

Незадовго до річниці повномасштабного вторгнення в РФ поширили фейковий наказ Департаменту освіти і науки Києва. У ньому йшлося про використання навчальних закладів як військових госпіталів.

Російські пропагандисти в середині лютого планували знімати постановочний сюжет, в якому диктатор Володимир Путін нібито відвідав передову. Однак такий матеріал поки не публікувався у відкритому доступі.

Вас також можуть зацікавити новини: