У вторгненні бойовиків у Ізраїль є російський слід, поділився Кирило Буданов / колаж УНІАН зі скріншоту й фото flickr.com/bwjones

Війна в Ізраїлі 2023 містить російський слід, зокрема, супротивники ізраїльтян використали ноу-хау з української війни.

На відео, опублікованих у соцмережах, зазнято, як під час протистояння використовується звична для України тактика використання FPV-дронів проти бронетехніки, яка абсолютно неприродна для Близького Сходу, розповів керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час інтерв'ю "Українській правді".

"Це ноу-хау все-таки нашої війни. Ніхто інший, як люди, які пройшли наш театр воєнних дій, не могли такого робити. Оскільки там не було нас, значить, це були росіяни", - сказав він.

Відео дня

За його словами, також відомо, що росіяни продавали затрофеєну в нашій державі зброю бойовикам ХАМАС, яких підтримує Іран. Очільник розвідки додав, що йдеться здебільшого про піхотне озброєння.

"...24 вересня російський космічний апарат, який здатен вести радіоелектронну розвідку та перехоплення супутникових сигналів, був переміщений на геостаціонарну орбіту Ізраїля. ...в період з 22 по 24 вересня був офіційний візит російської військової делегації в Іран. Нам відомо, що було кілька, скажімо так, побажань з іранської сторони. Одне з них стосувалося розширення спроможностей щодо розвідувальної інформації", - поділився керівник ГУР МО.

Буданов підкреслив, що тепер зрозуміло, яку саме розвідувальну інформацію російська сторона почала надавати "зацікавленим сторонам".

Війна в Ізраїлі - сьогодні це варто знати

У день народження російського диктатора Володимира Путіна - 7 жовтня, бойовики ХАМАС завдали масований ракетний удар по Ізраїлю, а потім вдерлися на ізраїльську землю.

Члени ХАМАСУ захоплювали території, а також вбивали людей й брали полонених. Вже відомо, що є сотні загиблих. За відомостями Міністерства закордонних справ України, в Ізраїлі загинули семеро наших земляків.

Ізраїльські воїни почали зачищати свою землю від бойовиків, а також атакувати сектор Гази. Президент Володимир Зеленський заявив, що спецслужби України мають "всі підказки", що вказують на підтримку ХАМАСу з боку Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: