Підрозділ аеророзвідки одного зі з’єднань на Запорізькому напрямку успішно застосовує обладнання, яке надійшло для ЗС України як військова допомога від США. Мова йде про безпілотні літальні апарати Puma (англ. Puma – Pointer Upgraded Mission Ability).

Про це розказали у Міністерстві оборони України. 

"Puma може робити те, на що зі всіх дронів ЗСУ здатний лише Bayraktar TB2 – підсвічувати цілі лазерним променем для наведення високоточного озброєння", - повідомляють у відомстві.

Крім того, він з корисного навантаження несе чотири камери (дві оптичні та дві інфрачервоні). БПЛА оснащений оптико-електронною системою Mantis i45N, яка об’єднує у собі звичайну та тепловізійну камери, і це дозволяє виявляти противника як вдень, так і вночі.

"Українські захисники успішно пройшли підготовку до застосування цього виду озброєння і вже "працюють" на передовій", - повідомили в Міноборони.

Нагадаємо, Збройні сили України продовжують отримувати військову допомогу від західних партнерів для протистояння окупаційній армії Росії. Так, серед іншого українські військові вже отримали від Великобританії бойові броньовані машини тактичної підтримки "Wolfhound". У мережі з'явилося відео одного з тренувань ЗСУ з освоєння цієї техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: