Військовий експерт насторожив прогнозом на зиму / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Напередодні зими російські війська в Україні змушені знижувати інтенсивність атак, однак, інтенсивність бойових дій найближчими місяцями залишиться на високому рівні, при цьому ЗСУ отримають можливість звільнити нові території.

Такий прогноз зробив військовий експерт Сергій Грабський, зазначивши, що росіяни шляхом активізації обстрілів на окремих напрямках (Донецький, Луганський та Запорізький) намагаються саме обстрілами стримувати просування Збройних сил України.

"Зараз вони будуть намагатися стримати наше просування або таким чином екранувати себе від впливу українських Сил оборони. Тут треба розуміти, що вони все-таки дотримуються своєї традиційної тактики і постулатів оперативного мистецтва, яке вимагає від них захищати всю територію, яку вони захопили. Тому, скажімо так, з відносно невисокою ефективністю вони намагаються поставити вогневий бар'єр проти можливих дій українських Сил оборони", – зазначив експерт.

Грабський впевнений, що з настанням холодів ситуація практично не зміниться.

"Ми будемо спостерігати приблизно такий же порядок дій. А з українського боку ми отримуємо можливість у зв'язку з тим, що російські війська не настільки забезпечені, як українські, і мотивація у них не настільки висока. Українські війська отримують можливість здійснювати глибші маневри. І знайшовши слабкі місця в обороні противника, проводити певні наступальні дії, які можуть призвести до звільнення територій. Тому говорити про якусь оперативну паузу, уповільнення або зниження інтенсивності бойових дій не доводиться. Буде змінюватися тільки характер застосування зброї і характер дії військ. Але інтенсивність бойових дій збережеться на тому ж високому рівні", – упевнений експерт.

Війна в Україні: останні новини

Раніше повідомлялося, росіяни що готуються до оборони тимчасово окупованого українського півострова Криму, будуючи захисні лінії в Джанкойському районі.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вважає, що з настанням морозів звільнення області відбуватиметься швидше.

За даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого орієнтовно вже склали близько 85 тисяч 410 осіб ліквідованими.