Війна буде тривати довго / фото facebook.com/24th.brigade/

Цього року ні Росія, ні Україна, скоріше за все, не досягнуть значних військових успіхів. 

Такий прогноз щодо війни-2022 озвучив глава військової розвідки Великої Британії, генерал-лейтенант Джим Гокенхалл, передає BBC.

Він наголосив, що в очолюваному ним відомстві уважно стежать за потенційним використанням Кремлем ядерної зброї.

Відео дня

"Нам слід остерігатися думати в бінарних термінах – що люди виграють або програють – або думати, що це безвихідь", - зазначив Гокенхалл.

Разом з тим, за даними розвідки Британії, між російським політичним і військовим класом бракує довіри, а от сила західної єдності та український опір перевершили очікування.

"Так само перевершили очікування і невдачі російської армії, чиє командування, контроль і логістика були "поганими"", - припускає він.

Російська армія також постраждала від політичного втручання: від стратегічного до тактичного рівня, додає він. Між російським політичним і військовим класом бракує довіри, і генерал Гокенхалл каже, що він здивований тим, що Москва зазнала всіх цих проблем одночасно.

За його словами, Росія явно намагається збільшити сили після своїх значних втрат на полі бою.

"Росії доводиться передислокувати частину своїх військ з Донбасу на південь, де вона зазнає значного тиску з боку українських сил у Херсоні та навколо нього", - стверджує Гокенхалл і додає: "Нереалістично очікувати вирішального зсуву на півдні в найближчі місяці".

Він наголошує, що хоча і будуть контратаки та контрнаступи, не вірить, що жодна зі сторін цього року вживатиме рішучих дій. Тож очікує, що війна в Україні буде тривалою.  

Війна в Україні: прогноз

Нагадаємо, український генерал-майор Дмитро Марченко спрогнозував, що гаряча фаза розв'язаної Росією війни проти України може закінчитися до кінця поточного року.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що розв'язана Росією війна проти України не закінчиться в 2022 році.

Раніше колишній головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс заявив, що війна Росії проти України, швидше за все, завершиться через чотири-шість місяців і перетвориться на своєрідний заморожений конфлікт.

"Я бачу, що це буде подібно до кінця Корейської війни – тобто перемир'я, мілітаризована зона між двома сторонами, ворожість, що триває, свого роду заморожений конфлікт. На це варто чекати в період від чотирьох до шести місяців. Жодна із сторін не зможе витримати набагато більше цього", – заявив Ставрідіс.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков вважає за можливе закінчити війну з Росією до кінця цього року.

В Інституті вивчення війни водночас кажуть, що кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

Вас також можуть зацікавити новини: