Арестович розповів, скільки людей служать в українській армії / фото УНІАН

Радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що зараз Збройні сили України наразі налічують близько одного мільйона осіб, які готові воювати зі зброєю в руках. Крім того, Україна може провести додаткову мобілізацію, але зараз такої необхідності немає. 

У розмові з російським правозахисником і юристом Марком Фейгіним на YouTube, він зазначив, що російська окупаційна армія зараз нараховує приблизно 170 тисяч військових. Крім того, Росія хоче перекинути в Україну ще 200 тисяч мобілізованих.

При цьому, за словами Арестовича, українська армія може ще домобілізуватися. Проте зараз такої потреби немає, і це підтвердив головнокомандуючий ЗСУ Валерій Залужний.

Відео дня

"Добирають людей за спеціальностями, але великої хвилі не очікується", – додав Арестович.

Мобілізація в Україні: що відомо

Після початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року в Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію. Чоловікам віком від 18 до 60 років заборонили покидати країну. 

Заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що продовження мобілізації в Україні залежатиме від розвитку подій на війні. Потребу в кількості осіб, яких необхідно мобілізувати, розраховують військові. 

Вас також можуть зацікавити новини: