На Донбасі у рашистів проблеми / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

У Російській Федерації 155-та бригада морської піхоти тихоокеанського флоту Росії поскаржилася на величезні втрати на Донбасі. Як виявилося, вони намагалися налякати українських захисників, проте зробити цього їм не вдалося. Російські окупанти буквально потрапили у пастку ЗСУ.

Як детальніше розповів радник ОП Олексій Арестович у бесіді з російським юристом Марком Фейгіним, раніше ця бригада була задіяна в Маріуполі, де вона дуже сильно "вигребла" від захисників українського міста. Після цього її "відкотили" - вона поповнювала свою боєздатність. 

"Зараз за даними джерел у підрозділу від 30% до 70% безповоротних втрат. Після наступу на Донбасі росіяни сказали, що в бригаді загинули більше бійців, ніж у першій Чечні. А в першій Чечні загинули 63 людини вбитими. Ну якщо тут більше, то 64 мінімум. Але з того часу пройшло ще 5 діб і вони написали колективний лист губернатору, що, мовляв, "розберіться з нашими полководцями", а це для будь-якої армії є не доброю ознакою", - розповів Арестович. 

За його словами, через два дні російські бійці отримали відповідь від губернатора, в якій він вказав, що "втрати перебільшені, просто ми жорстко наступаємо".

"А суть наступу в чому? На початку вони (росіяни - УНІАН) на радощах проскочили наші перші позиції, чекаючи, що "укроп здригнеться і побіжить", а "укроп" не здригнувся і не побіг! Тому вони заскочили ближче до Павлівки і все постачання і вивезення поранених і все інше йде в коридорі з наших двох посадок", - розповіді Арестович. 

Зараз втрати росіян біля Павлівки налічують сотні людей, додав він.

Ситуація на Донбасі: бої біля Павлівки

Як зазначили в Інституті вивчення війни, становище російських військ у Павлівці на Вугледарському напрямку, ймовірно, жахливе.

Напередодні ряд рашистських блогерів опублікували лист 155-ї бригади ЗС РФ, в якому військові скаржилися на своє командування, яке кинуло їх, за словами самих окупантів, у безперспективний наступ у Павлівці.

Морпіхи писали, що їх "кинули в незрозумілий наступ генерал Мурадов і його корефан земляк Ахмедов заради того, щоб Мурадов заробив бонуси перед (главою Генштабу РФ) Герасимовим". 

Росіяни також повідомляли, що в боях за село на Донбасі втратили за чотири дні "близько 300 осіб убитими, пораненими і зниклими безвісти".

У відповідь в Міноборони РФ заявили, що наступ морських піхотинців ефективний, а втрати "не перевищують 1% бойового складу": "За рахунок грамотних дій командирів підрозділів втрати морпіхів за даний період не перевищують 1% бойового складу і 7% пораненими, значна частина яких вже повернулися в стрій".

Своєю чергою рашистські пропагандисти критикуватли Міноборони Росії за применшення втрат під час наступу окупантів на Павлівку Вугледарського напрямку.

Президент Володимир Зеленський, своєю чергою, зазначив, що "Донецька область залишається епіцентром найбільшого божевілля окупантів - вони гинуть сотнями щодня". 

Вас також можуть зацікавити новини: