Російські командири кинули вмирати пораненого 22-річного військового / скріншот

Російський окупант розповів, як командири кинули його помирати на полі бою під Рубіжним у Луганській області після важкого поранення.

Відеозапис з розповіддю військового РФ опублікувала Служба безпеки України у Telegram.

"Окупанти кидають своїх! Цю аксіому, зрозумілу українцям, ще раз підтвердив полонений загарбник. 22-річного пораненого окупанта, як і багатьох його колег, командири кинули на полі бою під Рубіжним у Луганській області. Його кинули вмирати... Втім, воїну пощастило – він залишився живий, а не поїхав до рідних у чорному мішку з написом "вантаж 200", – зазначили у СБУ.

Відео дня

На записі військовий розповів, як отримав поранення.

"Була велика перестрілка... Ми з товаришами почали відходити, тому що бачили те, що вже не виносимо... Відходити почали, і десь через 50 метрів я був поранений у спину. Я впав, лежав-лежав. Я все бачив, спостерігав, але не міг ворушитися", – згадав він.

За словами військового, коли до нього підбігли командир з сержантом, вони тільки витягли у нього боєприпаси з патронами, а допомагати не стали:

"Я кажу: "Допоможіть мені". Вони мовчать. Я кажу: "Уколіть мені хоча б укол, біль сильний". Вони побігли далі, навіть ніяку не надали допомогу".

Через 4-5 годин військового знайшли українські захисники.

"Нас відправляють сюди як м'ясо, щоб ми бомбили житлові міста, і втрат у нас вже багато тут, і тут ніяких фашистів немає", – заявив окупант.

Раніше СБУ перехопила телефонна розмова російського окупанта-строковика, якого відправили на захоплення Миколаєва.

Вас також можуть зацікавити новини: