Якщо Володимир Путін буде живий, війна України з РФ швидко не завершиться, вважає Антон Геращенко / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Найбільш швидке та ефективне закінчення війни України проти РФ можливе у разі фізичної ліквідації російського диктатора Володимира Путіна.

Про це заявив екс-радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко під час обговорення "Підрив Каховської ГЕС: наслідки для бізнесу", організованого Європейською Бізнес Асоціацією. "Найбільш швидке та ефективне закінчення війни можливе в єдиному випадку - фізична ліквідація військового злочинця і тирана Путіна Володимира Володимировича. Це, за думками експертів Інституту майбутнього, є найбільшою ймовірність того, що війна буде закінчена швидко", - сказав він.

Колишній радник додав, що інші варіанти, на жаль, говорять про те, що війна може тривати не один рік.

Він наголосив, що Путін ніколи не захоче підписувати мирну угоду з повним поверненням захоплених територій Україні та виплатою компенсації за завдану шкоду. "Найкращий варіант - це його фізичне знищення", - заявив Геращенко.

Контрнаступ ЗСУ - останні новини, які варто знати

Як повідомляв УНІАН, 10 червня президент Володимир Зеленський підтвердив початок контрнаступу ЗСУ. Західні партнери наголошують, що успішний контрнаступ може посилити позиції Києва під час майбутніх мирних перемовин, а також схилити Москву до дипломатії.

За словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, наступальні дії України відбуваються одночасно на декількох напрямках. До 12 червня на сході та півдні українські військові звільнили близько 90 квадратних кілометрів територій, загалом деокуповано 7 населених пунктів.

В Генеральному штабі ЗСУ підтверджують, що українські військові мають частковий успіх в результаті наступальної операції. Як повідомив речник Генштабу Андрій Ковальов, за останні три дні Сили оборони просунулись на відстань від 200 метрів до 1,4 км і звільнили близько 3 квадратних кілометри.

Вас також можуть зацікавити новини: