Західні танки почали надходити в Україну / фото wikimedia.org

Україна не розпочне великий контрнаступ, поки не сформує із західних танків повноцінну танкову бригаду. Для цього потрібно близько 100 танків. Про це в коментарі британському каналу Sky News заявив військовий аналітик Майкл Кларк.

Відзначається, що раніше в Україну вже прибули перші британські танки Challenger 2. Але їх не відправлять на фронт, поки в розпорядженні ЗСУ не буде близько сотні західних танків, щоб сформувати з них повноцінну танкову бригаду.

На думку Кларка, українське командування має намір дочекатися прибуття танків Leopard 2 і закінчення сезону бездоріжжя. На те й інше буде потрібно ще близько місяця, вважає експерт.

Відео дня

"Якщо вони зроблять це правильно, з усією бронетехнікою, яка йде з нею, з усім прикриттям і всім іншим, вони проріжуть все, що є у росіян на землі. Але вони повинні зробити це правильно, і саме тому вони не підуть [в наступ] раніше", – заявив Кларк.

Поставки західних танків в Україну

Днями Україна отримала танки Challenger 2 від Великобританії. Скільки саме танків вже прибуло, поки не зрозуміло. Відомо, що Лондон обіцяв поставити Україні 28 таких машин.

Також до теперішнього моменту Україна отримала певну кількість танків Leopard 2 від різних країн. Зокрема не менше 14 "Леопардів" передала Польща, 18 танків надійшло від Німеччини, 8 танків передала Норвегія, 3 танки прибули з Португалії. 

Загалом очікується поставка близько 150 танків Leopard 2 від різних країн протягом певного часу. Це не рахуючи Challenger 2, Abrams, Т-72 та інші танки, які були обіцяні або вже поставлені раніше.

Вас також можуть зацікавити новини: