Проблема заробітчанства зараз присутня навіть більше в командному складі, ніж у рядовому/ фото facebook.com/GeneralStaff.ua

З 2014 року українська армія значно змінилася у технічному сенсі – з’явилося багато нового західного обладнання. Водночас кардинальних змін у середній ланці командного складу не відбулося. Про це оператор FVP на позивний "Єті" розповів в інтерв’ю "Українській правді".

Він також розповів про проблему заробітчанства та зауважив, що якщо раніше це було характерно для рядового складу - заробітчани приходили "в окопі посидіти, УБД отримати і зарплату, бо в селі нема роботи", то зараз це "заробітчанство" перейшло на інший рівень.

"Зараз проблема заробітчанства присутня навіть більше в командному складі, ніж у рядовому. Сидить собі людина в штабі, отримує 4 тисячі доларів зарплати, яких вона ніколи в руках не тримала, перекладає папірці. Її в принципі не особливо цікавить перемога, закінчення війни, бо вона навряд тоді чотири тисячі буде отримувати", - зауважив боєць.

Відео дня

Він зауважив, що добровольці в українській армії є, деякі воюють аж з 2014 року, але їх стає все менше і менше, бо "вони намагаються бути ефективними, а ефективними вони можуть бути там, де гаряче, де прилітає".

На його думку, можливо, таких "старожилів" варто було б відтягувати, залучати до інструкторського складу, щоб вони ділилися досвідом.

"Коли я приїжджаю на позиції й бачу, як пацани не можуть налаштувати собі дрони… а вони з сертифікатами, щось закінчили – командування думає, що вони [вправні] FPV-шники, а в них просто не летить, і вони навіть не можуть пояснити, чому – це біда", - зауважив боєць.

Ситуація з армією дронів

Також боєць ЗСУ зауважував, що виготовити мільйон дронів на рік реально, але без зміни тактики це призведе до марних витрат ресурсу. За його словами, якщо не підвищити якість пілотів і комунікацію між бригадами, то Україна просто збільшить відсоток марних втрат дронів і просто "засіє" ними свої поля без будь-якого результату.

Вас також можуть зацікавити новини: