"Укроборонпром" переходить на замкнутий цикл виробництва автоматичних гармат / фото Укроборонпром

Державне підприємство "Завод точної механіки" буде приєднано до державного підприємства "Конструкторське бюро артилерійського озброєння" з метою створення замкнутого циклу виробництва автоматичних гармат та зниження адміністративних витрат на підприємствах.

Як повідомляє прес-служба концерну, таке рішення ухвалив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін.

Відповідне звернення найближчим часом буде відправлено на розгляд Кабінету міністрів України.

Відео дня

Наразі основними виробами "Заводу точної механіки" та "КБ Артозброєння" є 30-мм автоматичні гармати, які є головною зброєю низки бойових машин: БТР-3, БТР-4, а також БМП-2.

Читайте такожВ Україні завершуються випробування сучасних БТР-4 з новими корпусами (фото, відео)

"Створення замкнутого циклу виробництва дозволить значно підвищити ефективність та швидкість виробництва. Це відповідає запланованому розширенню випуску БТР-3 та БТР-4, з метою якого на підприємствах бронетанкового кластеру концерну вже освоєно виробництво корпусів", - повідомили в концерні.

Крім того, вказується на те, що скорочення управлінської ланки дозволить направити зекономлені кошти на оновлення виробничих потужностей та підвищення заробітної плати працівників.

Також об‘єднання підприємств дозволить прискорити процеси із створення новітньої зброї. Зокрема, йдеться про розробку перспективних 30-мм та 40-мм автоматичних гармат, які будуть використовувати боєприпаси стандарту НАТО. Ці автоматичні гармати призначені для озброєння вже існуючих зразків бронетехніки, таких як БТР-3 та БТР-4, а також новітніх розробок.

В «Укроборонпромі» підкреслили, що ДП "Конструкторське бюро артилерійського озброєння" за останні роки успішно провело роботи з підготовки до виробництва автоматичних гармат калібру 23 мм, які призначені для зенітних систем та 82-мм автоматичного міномету. Перші зразки цієї зброї найближчим часом будуть направлені до військових полігонів з метою проведення всебічних випробувань та налагодження серійного виробництва.