Американські артилеристи ведуть вогонь з гармати M777 в Афганістані / Wikipedia

Артилеристи ЗС США повертаються до вивчення "ручних" методів управління вогнем та стрільби після аналізу російської агресії в Україні.

Читайте такожВ Україні пройшли випробування нової станції радіоелектронної боротьби (фото, відео)

Як повідомляє Defence Blog, в ході кампаній в Іраку та Афганістані американським військовим практично не доводилося стикатися з методами радіоелектронної боротьби, але конфлікт на українському Донбасі показав, наскільки сьогодні зросла загроза засобів РЕБ.

Відео дня

В результаті, Артилерійська школа армії США знову зробила акцент на вивченні військовими базових методів застосування артилерії, без використання цифрових засобів.

За словами американських офіцерів, школа почала приділяти значно менше уваги методам ручного управління, оскільки американська система управління вогнем AFATADS (Advanced Field Artillery Tactical Data System) показала свою ефективність у будь-яких ситуаціях і радикально прискорила процес стрільби.

Потім в ході російської агресії в Україні засоби РЕБ показали високу ефективність, в той час як кібератаки почали бити по інфраструктурі цивільних підприємств. Ці атаки, як відзначають військовослужбовці США, «розбудили деяких людей».

Протягом минулого року керівництво Артилерійської школи зробило одним зі своїх пріоритетів повернення ручного управління вогнем в програми навчання кадрів.

Тепер американські студенти-артилеристи починають підготовку, використовуючи карти, та вивчають математику задля вирішення вогневих завдань.

Раніше повідомлялося, що американські самохідні гаубиці M109A7 «Паладин» будуть модернізовані за програмою Extended Range Canon Artillery (ERCA), спрямованої на збільшення дальності ведення вогню і підвищення скорострільності.