Ілюстрація / REUTERS

Україна може отримати летальну зброю, прибережні ракетні комплекси та протикорабельні ракети в рамках виділення Києву військової допомоги з оборонного бюджету США.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Аліна Фролова у Facebook.

«Сенат США проголосував за оборонний бюджет країни на наступний рік. Як і Нижня палата, Сенат підтримав виділення Україні 300 мільйонів доларів для фінансування оборони та безпеки; це плюс 50 млн до попередньо запланованих. Бюджет включає і можливість отримати летальну зброю, прибережні оборонні ракетні комплекси та протикорабельні ракети. Ініціатива, розпочата менше трьох місяців тому, стала реальністю», - зазначила вона.

Відео дня

Фролова висловила вдячність американському народу та його керівництву за цей «гідний поваги крок».

Читайте такожПристайко розповів, якого озброєння потребує Україна від країн Заходу

У Міноборони відзначили, що надання військової допомоги Україні з боку США має системний характер.

«Це сильна політична заява від вірних партнерів. Зверніть також увагу: у вересні в Міністерства оборони США підтвердили, що Україна успішно реформує сферу оборони і бореться з корупцією. А це — перехід на «п’яту передачу» у нашій співпраці. Ми продовжуємо співпрацювати і лишаємось надійними союзниками», - додала Фролова.

Крім того, вона додала, що Сенат США затвердив санкції проти компаній, які будують трубопровід «Північний потік-2». «Чому це важливо для нас? Бо цей проект несе пряму загрозу регіональній безпеці і розширює межі гібридного впливу Росії на ключових європейських гравців. Ми вже заплатили високу ціну за власну безпечність і залежність від російського газу, тож маємо робити все для того, щоб вберегти наших європейських друзів від таких помилок. Я щиро дякую американському народу та його лідерам за цей гідний поваги крок!» - наголосила вона.

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня Сенат США схвалив бюджет Пентагону, який передбачає 300 млн доларів для України, та запровадження санкцій проти компаній, які забезпечують будівництво газопроводу «Північний потік-2». Раніше документ був схвалений Палатою представників Конгресу США.