На близьких відстанях - це дійсно серйозна проблема буде для росіян / фото джерело УНІАН

Військовий експерт Олександр Коваленко проаналізував, наскільки більш грізною зброєю стає український морський безпілотник Sea Baby, якщо на нього установлена система "Град".

"Все залежить від того, як їх при цьому використовувати" , - акцентував він в ефірі телемарафону. 

На думку експерта, якщо обстрілювати об’єкти, які знаходяться за кілометри, то це буде низька ефективність.

Відео дня

"І коефіцієнт дії буде невеликий, тому що, якщо ведеться обстріл реактивними снарядами на великих відстанях, то зменшується точність", - пояснив Коваленко.

Це можна побачити на відео, яке знімав російський розвідувальний дрон, де видно наскільки великий розкид та неточність реактивних снарядів на великих відстанях.

Водночас експерт зауважив, що на відстанях в кількасот метрів, морський безпілотник Sea Baby обладнаний системою "Град", стане дуже великою загрозою для російського військового флоту.

"На близьких відстанях - це дійсно серйозна проблема буде для росіян. Особливо для їх військових кораблів. По яким, перед тим як піти на таран військового корабля таким дроном-камікадзе морським, буде робитись залп по палубі за 200-300 метрів", - акцентував він.  

Коваленко додав, що це дійсно може спричинити на самому військовому російському кораблі, спочатку такий собі "китайський новий рік" (феєрверк вибухів - УНІАН),  який повністю їх зробить нездатними протидіяти, тобто вести вогонь по морському дрону. 

"А потім, вже другою хвилею, сам морський дрон таранить та знищує цей військовий корабель. Тому, як еволюція засобу ураження, це крок вперед", - підкреслив він.

Sea Baby з системами "Град" - деталі

Як повідомляв УНІАН, українські морські дрони Sea Baby оснастили системами "Град". За даними джерела УНІАН, СБУ спільно з ВМС України  вже випробували дію безпілотника позаминулої ночі, ефективно відпрацювавши з моря по позиціям російських загарбників  на Кінбурнській косі. Також у Службі безпеки продемонстрували ексклюзивні кадри з зимових випробувань морських дронів Sea Baby та безпосередньо з виробництва безпілотників.

Раніше речник СБУ Артем Дехтяренко розповідав про результати ефективної роботи морських дронів Sea Baby ("Морський малюк") та "Мамай". Зокрема, станом на квітень 2024 року, дрони СБУ вразили 11 російських кораблів та Кримський міст. Дехтяренко анонсував, що новий удосконалений  Sea Baby вже проходить повний цикл випробовування, на ньому команда фахівців адаптує новітнє бортове озброєння і відпрацьовує всі можливі технічні ньюанси. 

Вас також можуть зацікавити новини: