Військовослужбовці США, ілюстрація / REUTERS

Президент Дональд Трамп заявив своїм радникам, що збирається наполягати на виведенні американських військовослужбовців з Сирії.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на двох високопоставлених співробітників адміністрації США передає Голос Америки.

Ця ініціатива суперечить рекомендаціям Пентагону, який вважає, що боротьба проти «Ісламської держави» в регіоні ще далека від завершення.

Відео дня

Читайте такожТисячі німців у багатьох містах Німеччини через події в Сирії вийшли на антивоєнні мітинги

Засідання Ради національної безпеки США, в ході якого буде обговорюватися, зокрема, і військова операція в Сирії, відбудеться наступного тижня.

Інші джерела в адміністрації підтвердили Reuters, що цього тижня глава Білого дому ухвалив рішення обмежити фінансування відновлювальних робіт у районах Сирії, вже звільнених від бойовиків «Ісламської держави».

Раніше видання Wall Street Journal повідомило, що на ці цілі Держдепартамент планував виділити 200 млн доларів.

Виступаючи минулого четверга в Річфілді, штат Огайо, Трамп заявив, що для США «прийшов час залишити Сирію».

«Нехай цим займуться інші люди, - сказав президент США. - Дуже скоро, дуже скоро ми залишимо (цю країну). Ми повернемося в нашу країну, туди ... де ми хочемо бути ».

За оцінкою Пентагону, бойовики «Ісламської держави» втратили близько 98% території, яку вони утримували в Іраку і Сирії. При цьому військові попереджають, що ці райони можуть бути знову захоплені, якщо країни, що входять в міжнародну коаліцію, не зроблять зусиль з нормалізації життя мирних громадян і відновлення інфраструктури.

За даними агентства Reuters, радники президента США вважають, що американські війська повинні залишитися в регіоні «щонайменше, протягом кількох років».

«Наразі президент не віддавав наказів про виведення військ», - пояснив агентству високопоставлений співробітник адміністрації.

На даний час в Сирії перебувають близько 2 тисяч американських військовослужбовців.

Довідка УНІАН. Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли у збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, у ході конфлікту загинули понад 400 тисяч осіб, понад 10 млн були змушені покинути свої будинки. 4,8 млн осіб знайшли притулок за межами країни.