Марка Фейгіна позбавили статусу адвоката  / фото УНИАН

Марк Фейгін оскаржить рішення Ради Адвокатської палати Москви про позбавлення його статусу адвоката.

Про це він заявив у своєму зверненні до російського адвокатського співтовариства, яке розмістив у Facebook.

«24 квітня 2018 року Рада Адвокатської палати міста Москви ухвалила рішення про припинення мого статусу адвоката з підстав, які не можна визнати ні правовими, ні обґрунтованими, ні справедливими. Мабуть, вперше в історії російської адвокатури позбавляють професії за висловлення думки в соціальних мережах. Три повідомлення, зроблені в мережі Twitter, у липні 2017 року, стали приводом для застосування найсуворішої міри дисциплінарного покарання», - зазначив Фейгін.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі прокоментували позбавлення Фейгіна статусу адвоката

Крім того, за його словами, Палата проігнорувала положення п.5 ст.18 Кодексу професійної етики адвоката, яка виключала покарання через 6 місяців після вчинку.

«У черговий раз з'явився привід переконатися, що правила поведінки адвокатів в інформаційно-телекомунікаційній мережі «Інтернет» прийняті лише для звільнення від неугодних: діють вибірково, прекрасно підходять для зведення особистих рахунків і політичного переслідування. Порадившись з колегами, я все ж вирішив звернутися до суду за оскарженням рішення Адвокатської палати міста Москви, яка позбавила мене адвокатського статусу. У зв'язку з цим, я розраховую на допомогу і підтримку колег-адвокатів», - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Адвокатська палата Москви позбавила статусу адвоката Фейгіна.

Він є захисником українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого Кремлем у шпигунстві.

29 березня Фейгін закликав президента РФ Володимира Путіна посприяти обміну Сущенка. У зверненні він наголосив, що робота подібних йому «політичних адвокатів має бути захищена від незаконного тиску і переслідувань». При цьому Фейгін нагадав, що постійно стикається з штучними труднощами у такій категорії справ.

Сьогодні раніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков запевнив журналістів, що рішення про позбавлення Фейгіна статусу адвоката, який представляє в суді інтереси Сущенка, приймалося не в Кремлі.