REUTERS

Європейський Союз продовжує підготовку нових санкцій проти Росії.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні сказала журналістам. 

«Це в процесі. Ми постійно працюємо над цим. Після атаки в Маріуполі ми вирішили, що міністри закордонних справ продовжать цю роботу», - сказала вона. 

Відео дня

Читайте такожЄС починає перегляд європейської політики сусідства

Могеріні наголосила, що Євросоюз також фокусується на тому, як можна допомогти, щоб Мінські домовленості були виконані. «Наша поточна оцінка (виконання) не є позитивною і не є негативною. Цілком очевидно, що ситуація на місцях за останні дні була більш спокійною, ніж раніше, але ще є порушення режиму припинення вогню, а спостерігачі від ОБСЄ не могли контролювати виведення важкого озброєння», - деталізувала вона.

За словами Могеріні, ситуація в Україні та виконання Мінських домовленостей будуть предметом обговорення на неформальному засіданні міністрів закордонних справ країн ЄС у п’ятницю, 6 березня, в Ризі, а також 16 березня на засіданні Ради ЄС із закордонних справ для того, щоб підготувати саміт Євросоюзу.