euronews / panoramaaudiovisual.com

Про це розповів РБК російський федеральний чиновник. У прес-службі ВДТРК підтвердили цю інформацію.

Французька Euronews S. A. управляє однойменним телеканалом, запущеним в 1993 році, який зараз працює цілодобово на 13 мовах, у тому числі і російською. Програми Euronews, за його власними даними, доступні 425 млн домогосподарств в 158 країнах.

Представник Euronews Софі Буржен не змогла прокоментувати запит РБК. Директор GML (колишня Group Menatep Ltd) Тім Осборн, який представляє інтереси колишніх акціонерів ЮКОСа, в середу був недоступний для коментарів.

Відео дня

Читайте такожРадником "Ощадбанку" в спорі проти Росії буде компанія, яка захищала інтереси ЮКОСа

Накладений на акції арешт ніяк не вплинув на діяльність ні Euronews, ні ВДТРК, стверджує джерело, близьке до французького мовця. Але партнер юридичної фірми King & Spalding Ілля Рачков зазначає, що арешт активів означає «як мінімум неможливість розпоряджатися цими акціями, тобто відчуджувати їх, передавати право власності». «Решта залежить від рішення суду: арешт може також означати заборону передавати акції в заставу, голосувати ними, отримувати на них дивіденди і так далі», — пояснює експерт. Юрист уточнює, що арешт досить легко накласти, але його можна спробувати опротестувати.

Якими б не були деталі судового рішення, на дивіденди акціонери Euronews і так не могли розраховувати. За даними французької системи розкриття інформації про компанії, в 2014 році чистий збиток мовника досяг майже €10,5 млн при виручці €51 млн. В 2013 році Euronews заробила €1,1 млн чистого прибутку при виторзі майже €52,5 млн. У звітності одного з акціонерів каналу France Television зазначено, що збиток компанії від участі в Euronews в 2014 році склав €1,8 млн проти €0,2 млн прибутку в 2013 році.