REUTERS

Відео було опубліковано на підконтрольному ІД ресурсі Furat Media. Про це повідомляє РБК з посиланням на організацію SITE Intelligence Group, яка займається моніторингом вмісту екстремістських інтернет-ресурсів.

Згідно з повідомленням, на відеозаписі двоє бойовиків розмовляють французькою мовою. Вони розповідають, що відчувають у зв'язку з паризькими терактами. У ролику також показуються кадри і фотографії з місць терактів у французькій столиці, які були поширені в ЗМІ. На фотографіях зображені, зокрема, перестрілка поліцейських з терористами і закривавлена сцена в концертному залі Bataclan, відвідувачів якого терористи взяли в заручники.

Читайте такожІДІЛ погрожує терактами Вашингтону – Reuters

Відео дня

Аналітики відзначають, що бойовики у відео "насолоджуються панікою в Парижі", транслюючи відеозапис з площі Республіки, яку люди почали покидати, почувши звук вибуху петарди.

Як пише The Independent з посиланням на дані аналітиків SITE Intelligence Group, бойовики називають теракти в Парижі відповіддю на французькі повітряні удари в Сирії. У відео також містяться погрози подальшого насильства і заклики до мусульман, що проживають у Франції, бути терплячими.