REUTERS

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на німецьке видання Welt am Sonntag.

Відповідальний за зовнішню політику представник фракції ХДС/ХСС Родеріх Кізеветтер заявив в інтерв'ю виданню, що "Зеехофер недвозначно виступав проти федеральної канцлерки під час дебатів щодо біженців". "Я сподіваюся, що він утримається від своєї поїздки", - додав політик.

Крім того, за словами Кізеветтера, Росія співпрацює з праворадикальними партіями, у тому числі в Німеччині. "Якщо Зеехофер поїде, то йому слід застерегти росіян, щоб ті припинили гібридне перекручування інформації та приховане фінансування праворадикальних мереж", - наголосив він.

Відео дня

Читайте такожОпитування: 40% німців висловилися за відставку Меркель через її політику щодо біженців

Представник соціал-демократів Нільс Аннен, своєю чергою, заявив: "Зовнішньополітичними питаннями займаються в Берліні, а не в Мюнхені". Аннен також висловив сподівання, що Зеехофер не напише після свого візиту до Москви ще одного листа на адресу Меркель - цього разу щодо Росії.

Із критикою намірів прем'єра Баварії виступили і представники опозиційних Зелених.

Читайте такожПрезидент Чехії не виключає нового візиту до Росії

У свою чергу, прем'єр-міністр Баварії та глава партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) Хорст Зеехофер в ефірі німецького телебачення назвав безпідставною критику на свою адресу через запланований на 4 лютого візит до Москви, додає Deutsche Welle.

За словами Зеехофера, підготовка його візиту до Росії проводилася у консультативній співпраці з міністерством закордонних справ Німеччини.

"Ми не здійснюємо паралельної зовнішньої політики", - наголосив політик. Соратник Меркель також пояснив свою позицію щодо обмежувальних заходів проти Росії, сказавши, що "санкції не вирішують багатьох проблем на цій Землі". 

Читайте такожПрем'єр Баварії розкритикував Меркель через її політику щодо біженців

Утім, говорити про поетапне чи цілковите скасування санкцій з РФ можна буде після виконання мінський домовленостей як з боку Росії, так і з боку України, зазначив глава баварського уряду.

Раніше УНІАН повідомляв, що на думку прем'єра німецької землі Баварія Хорста Зеехофера, до списку безпечних країн слід, крім Марокко, Алжиру і Тунісу, включити ще 11 держав, у тому числі Україну, Вірменію та Молдову. Визнання тих чи інших країн безпечними означає, що їх громадяни в більшості випадків не мають права на надання притулку.