REUTERS

У німецькому Дрездені та кількох європейських містах  в суботу, 6 лютого, пройшли акції прихильників та противників антиісламського руху Pegida

Значно менше людей, ніж очікувалося, відгукнулися на заклик Pegida та взяли участь в акціях руху. Pegida анонсував заходи, спрямовані проти масової міграції, у багатьох містах Європи, повідомляє «Німецька хвиля».

У Дрездені, який вважають оплотом руху, очікувалася участь 10-15 тисяч осіб, утім, за оцінками групи Durchgezählt, на акцію прийшли лише від шести до восьми тисяч людей.

Відео дня

Під час ходи в Дрездені можна було почути гасло: "Меркель має піти!" - учасники критикували політику щодо біженців канцлерки Анґели Меркель.

На мітингу були також помітні кілька російських прапорів та транспаранти із закликами: "Мир з Росією", "Припиніть війну проти Сирії".

Водночас близько двох з половиною тисяч людей вийшли у Дрездені на протест проти ісламофобів.

Значно менші за масштабом акції відбулися у Варшаві, Таллінні, Братиславі, Амстердамі, Дубліні та Празі.

Читайте такожМеркель сподівається, що біженці з часом повернуться на батьківщину

У столиці Чехії противники імміграції та їхні опоненти закидали одні одних порожніми пляшками та феєрверками, поліції довелося розводити два табори протестувальників - близько 1500 прихильників та 400 противників Pegida. Ісламофоби виступили з гаслом "Ні імміграції - стоп меркелізації". "Іслам - це не релігія, це - фашистська ідеологія", - заявив кореспонденту агентства dpa один з прихильників Pegida, тоді як його опонент сказав: "Ми хочемо боротися зі зростанням ксенофобії у чеському суспільстві".

Читайте такожЦього року лише з Туреччини до Європи прибуде близько 1 мільйона біженців - Frontex

Сутичка учасників протесту з поліцією мала місце також в Амстердамі, де на першу акцію руху прийшли лише 200 прихильників Pegida, повідомляє агенція АР. Поліцейських та противників руху було значно більше.