Ілюстрація / REUTERS

Як передає Російська служба Бі-бі-сі, група озброєних людей, що захопили 13 березня нафтоналивний танкер біля берегів Сомалі, без викупу звільнила судно і відпустила вісьмох захоплених шрі-ланкійських моряків, повідомляють сомалійські чиновники.

Про звільнення моряків оголосили через кілька годин після того, як катер сомалійської берегової охорони перехопив човен, який віз продовольство піратам.

Читайте такожНазваний регіон, де пірати небезпечніші за сомалійських

Відео дня

"Після тієї сутички почалися переговори... Ми відвели свої сили, вони також пішли", - розповів голова берегової охорони провінції Пунтленд Абдірахман Хассан.

Агентство Рейтер повідомляє, що його кореспондентам вдалося зв'язатися з одним із піратів, який підтвердив звільнення заручників без викупу.

Судно було захоплене в понеділок, 13 березня, групою з приблизно 20 піратів на двох моторних човнах. Танкер доставляв паливо з Джібуті в Могадішо. Це було перше захоплення судна піратами за останні п'ять років.

У кінці 2000-х - початку 2010-х років сомалійські пірати провели серію захоплень морських суден. У першому півріччі 2011 року нападів піратів зазнали понад 260 судів - головним чином у акваторії Африканського Рогу.

З тих пір багато в чому завдяки міжнародним зусиллям щодо підтримання безпеки в регіоні випадки піратських захоплень біля берегів Сомалі стали значно рідше.