ХАМАС подякував Путін і відпустив одного громадянина РФ / фото ua.depositphotos.com

Бойовики ХАМАС передали представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста заручника з громадянством Російської Федерації. Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що переговори велися напряму.

"ХАМАС звільнило заручника, який мав російське громадянство, у відповідь на зусилля президента Росії Володимира Путіна", - цитує російське пропагандистське видання ТАСС прес-секретаря глави ХАМАС Ісмаїла Ханії Тахер ан-Нуну.

При цьому він висловив подяку Путіну за підтримку терористів.

Відео дня

"У відповідь на зусилля президента РФ Володимира Путіна і на знак визнання російської позиції щодо підтримки палестинської справи ХАМАС звільнило заручника з російським громадянством", - йдеться в повідомленні.

Пізніше Захарова повідомила, що заручника звільнили в ході прямих домовленостей з ХАМАС.

"Зусилля, зроблені російськими дипломатами в контактах з ХАМАС щодо звільнення заручників, дають результати. Сьогодні був звільнений і переданий Червоному Хресту власник російського паспорта. Найближчим часом, як тільки це буде можливо, російські дипломати відвідають його. Це звільнення відбулося поза списком на обмін. Йдеться про прямі домовленості між російськими представниками і ХАМАС. Ця робота буде продовжена", - заявила речник МЗС РФ.

При цьому вона вказала, що звільненого росіянина звуть Рон Олегович Кривий.

Варто відзначити, що раніше російські ЗМІ стверджували, що в заручниках у бойовиків знаходяться дві громадянки Росії. У свою чергу ізраїльські ЗМІ писали, що серед заручників щонайменше чотири громадянина РФ – Олена і Олександр Труфанови, Ірина Татті і Андрій Козлов.

Війна Ізраїлю з ХАМАС - звільнення заручників

24 листопада між Ізраїлем і ХАМАС стартувало чотириденне перемир'я для звільнення заручників. Згідно з домовленостями, бойовики повинні відпустити близько 50 заручників. У свою чергу, Ізраїль пообіцяв випустити з в'язниць 150 палестинських жінок і підлітків, засуджених за тероризм.

Під час першого етапу обміну ХАМАС звільнив 24 заручника, серед яких 13 громадян Ізраїлю, 10 громадян Таїланду і один громадянин Філіппін, а Ізраїль відпустив 39 засуджених.

Пізніше з'явилася інформація, що другий раунд звільнення заручників під загрозою. Бойовики звинуватили Ізраїль у порушенні домовленостей.

Вас також можуть зацікавити новини: