Онлайн-навчання в США / фото ua.depositphotos.com

Сполучені Штати Америки відомі як одна з найпрогресивніших країн у світі і батьківщина багатьох технологічних відкриттів. Але в 2020 році в країні все ще є велика проблема з доступом в інтернет серед населення. Перехід шкіл до формату онлайн-навчання став непереборним випробуванням для тисячі американських сімей.

Проблеми з інтернетом в американських селах

За даними Pew Reserch Center, тільки дві третини жителів сільських районів Америки мають доступ до Інтернету, у порівнянні з трьома чвертями міських жителів і 79% жителів передмість. Прокладка кабелів в районах, де проживає дуже мало платоспроможних клієнтів, не вигідна провайдерам. Це посилюється географією Америки - велика кількість озер, гір, боліт і лісів не дозволяють забезпечити всю країну інтернетом.

Всі ці фактори створюють багато проблем під час пандемії. Коли в середині весни американські школи перейшли на онлайн-навчання, багато сільських учнів не змогли продовжити навчання. Вони були змушені перейти на самоосвіту і чекати початку нового навчального року.

Відео дня

Ситуація в містах

Онлайн-навчання в Америці / фото ua.depositphotos.com

Навіть у великих містах є проблеми з онлайн-школами. Середня вартість інтернет-послуг в США становить 60 доларів на місяць. А в районах, де немає кабелю, деяким сім'ям доводиться користуватися супутниковим зв'язком, який коштує ще дорожче - в середньому 100 доларів на місяць. Таку суму можуть дозволити собі не всі сім'ї, особливо в умовах пандемії.

Крім того, високошвидкісний інтернет недоступний навіть для деяких сімей, які можуть собі його дозволити, оскільки вони живуть у віддалених регіонах, куди не був проведений кабель. Їх швидкості інтернету часто не вистачає для проведення відеодзвінка в Zoom. Діти з таких регіонів можуть спілкуватися з вчителями тільки в переписці.

Читайте такожУ Європі та світі вирує коронавірус: як діє влада різних країн Вчителі багатьох регіонів країни скаржаться на низьку пропускну здатність інтернету. За їхніми словами, вони не можуть провести урок, якщо у відеоконференції бере участь більше 15 учнів. Їх інтернет не дозволяє провести повноцінний онлайн-урок.

Вчителям і адміністрації шкіл ясно, що "цифрова прірва" занадто велика, щоб школи могли подолати її самостійно. Інфраструктуру, необхідну для дистанційного навчання сільських учнів, необхідно міняти - для цього буде потрібна державна допомога. Через кілька місяців після початку пандемії педагоги кажуть, що вони все ще не можуть проводити уроки онлайн.