Том Мур, який зібрав мільйони фунтів для допомоги лікарям у боротьбі з COVID-19, помер від коронавірусу / фото REUTERS

У Великій Британії помер ветеран Другої світової війни сер Том Мур, якому було 100 років.

Навесні він допоміг зібрати майже 33 млн фунтів для боротьби з коронавірусом за допомогою благодійного марафону на ходунках по власному садку, пише BBC.

"Ми з глибоким сумом повідомляємо про смерть нашого дорогого батька, капітана сера Тома Мура. Ми щасливі, що могли бути з ним в останні години його життя, ми провели багато годин у розмовах, згадуючи наше дитинство й нашу прекрасну маму. Ми разом сміялися і разом плакали. Останній рік життя нашого батька був воістину чудовим, він буквально помолодшав, він випробував таке, про що не міг і мріяти. І хоча його слава була недовгою, він був прекрасним батьком і дідом і назавжди залишиться в наших серцях", - йдеться в спільній заяві його доньок.

Сер Том у неділю потрапив до лікарні в англійському місті Бедфорд із діагнозом запалення легенів. Тиждень тому в нього був діагностований COVID-19.

У липні 2020 року Том Мур отримав титул від королеви Єлизавети II / фото REUTERS

Читайте такожБританський пенсіонер Том Мур, який зібрав рекордну суму для медиків, отримав почесну нагороду від Девіда Бекхема (відео)

Ветеран Том Мур: що відомо

  • Відставний капітан 99-річний Том Мур ходив по 25-метровому двору своєї сім'ї в Бедфордширі і спочатку поставив собі мету в 100 кіл. Він поклявся продовжувати до тих пір, поки будуть надходити пожертвування. Завдання пройти 100 кіл полягала в тому, щоб відзначити його майбутнє 100-річчя 30 квітня.
  • 30 квітня 2020 року Том Мур відсвяткував столітній ювілей, встигнувши до цього моменту вже стати героєм Британії. У день народження йому було присвоєно почесний титул полковника, а Британські Військово-повітряні сили привітали його прольотом літаків над його будинком.
  • Гроші, зібрані для благодійних організацій NHS, він планував віддати на оплату медичних пакетів для персоналу, електронних пристроїв для пацієнтів, щоб підтримувати зв'язок з членами сім'ї, і груп підтримки для тих, хто одужує від коронавірусу.
  • Том Мур зібрав найбільшу суму коштів, яку вдавалося зібрати людині через платформу JustGiving.
  • У Британії понад 500 тисяч людей підписали петицію із закликом дати лицарське звання відставному капітану Муру, який зібрав понад 18 млн фунтів стерлінгів для національної служби здоров'я.
  • Пізніше 99-річний ветеран, який збирав гроші для британських медиків, записав із ними кавер і обігнав The Weeknd в чарті.
  • У липні 2020 року Мур отримав титул від королеви Єлизавети II. Урочисту церемонію провели у Віндзорському палаці.
  • Також він отримав почесну нагороду від футбольної легенди Девіда Бекхема.