Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель виступили зі спільним відеозверненням з нагоди надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, в якому оголосили про негайний початок підготовки до інтеграції нашої держави в європейські структури.

Про це інформує прес-служба МЗС України.

Глави дипломатії України та ЄС підкреслили, що це вирішальний момент для Євросоюзу, України, миру та демократії на нашому спільному континенті.

Відео дня

"Російська збройна агресія не зможе позбавити людей в Європі права жити нормальним і гідним життям. Україна переможе. Європа переможе", - заявили вони.

Міністр і високий представник повідомили про початок підготовки до інтеграції України в європейські структури. "Ми пройдемо разом довгу подорож, яка розпочинається сьогодні. Просто зараз ми невідкладно розпочинаємо підготовку до інтеграції України в європейські структури та зрештою членства в Європейському Союзі", - повідомили дипломати.

Кулеба та Боррель переконані, що цим історичним рішенням Євросоюз надсилає потужний сигнал: український народ є частиною європейської сім’ї народів. Майбутнє України - в Європейському Союзі. "Україна та ЄС продовжують стояти разом на захисті миру", - підсумували вони.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Сьогодні, 23 червня, Європейська рада ухвалила рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Зеленський привітав рішення лідерів країн-членів Європейського Союзу надати Україні статус кандидата на членство в ЄС.

Вас також можуть зацікавити новини: