Блінкен заявив, що Ізраїль має право на самооборону / фото REUTERS

Офіційний Вашингтон працює над звільненням ізраїльських заручників у секторі Газу, серед яких є і громадяни США.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає Бі-бі-сі. Він підкреслив, що Ізраїль має право себе захистити і зробити так, щоб такого нападу більше не повторилося.

При цьому держсекретар відзначив важливість того, як Ізраїль буде себе захищати, маючи на увазі збереження життів мирного населення.

Відео дня

Коментуючи пересування авіаносців США, які йдуть в Середземному морі, він сказав, що цей крок потрібно розцінювати як стримування, а не як спосіб ескалації.

Примітно, що в останні дні Блінкен відвідав Йорданію, Бахрейн, Катар, ОАЕ і Єгипет, щоб дізнатися думку цих країн з приводу ситуації в Ізраїлі.

Так, сьогодні держсекретар заявив, що його зустріч з наслідним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бен Салманом, що відбулася в Ер-Ріяді, була вельми продуктивною. За словами офіційних осіб, зустріч тривала трохи менше години і пройшла в приватній резиденції наслідного принца.

Напад ХАМАС на Ізраїль 

7 жовтня ХАМАС напав на Ізраїль. У відповідь Ізраїль розпочав операцію "залізні мечі", в рамках якої завдає ударів по сектору Гази. ХАМАС же погрожує стратити цивільних заручників у відповідь на ці удари.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху попередив, що Ізраїль має намір знищити ХАМАС в секторі Гази.

Сьогодні міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що дії Ізраїлю зайшли занадто далеко у відповіді на вторгнення бойовиків ХАМАС.

Вас також можуть зацікавити новини: