Обрання Дональда Трампа може призвести до протистояння Заходу з РФ / фото REUTERS

Журналіст Віталій Портников вважає, що обрання Дональда Трампа на пост президента США може призвести до прямого зіткнення Заходу з Росією. Про це він сказав в ефірі "Еспресо".

Він зазначив, що Трамп схильний до імпульсивних рішень, і, якщо виявиться, що ніяких компромісних домовленостей з президентом РФ Путіним досягти не вдасться, то Трамп може спробувати дестабілізувати ситуацію в Росії.

"Я можу розповісти, що буде протягом 24 годин після можливого обрання Дональда Трампа на пост президента США. Виявиться, що ніяких домовленостей на компромісних умовах з Путіним Трамп не зможе досягти. Путін чітко заявить його радникам, що він хоче всю Україну і негайно, а ще отримати вибачення перед ним. Трамп звісно збіситься, як це завжди з ним буває, й почне допомагати України та спробує дестабілізувати ситуацію в регіонах, які важливі для РФ. Це відповідно призвести до розширення російсько-української війни, оскільки Трамп, після того, як його розчарує Путін, може дати дозвіл на обстріл території РФ", - пояснив Портников.

Відео дня

На його думку, обрання Трампа може призвести до прямого протистояння Заходу з РФ з абсолютно непередбачуваними наслідками.

"Ми в принципі повинні розуміти, що обрання Трампа стане початком великої війни. Оскільки Трамп на відміну від Байдена не буде розраховувати наслідки від своїх дій. Він спочатку бʼє, а потім думає", - додав він.

Позиція Трампа щодо війни в україні - що відомо

Як повідомляв УНІАН, нещодавно Трамп вкотре пообіцяв "дуже швидко" вирішити ситуацію з війною в Україні. Скандальний політик впевнений, що зможе залучити до діалогу президентів України і Росії, яких він "добре знає". За його словами, перевагою є те, що він "дуже добре ладнає" з Путіним.

При цьому Трамп виступив проти компромісної угоди з Білим домом, в рамках якого передбачається і зміцнення кордону з Мексикою, і виділення військової допомоги Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: