Ходжес впевнений, що питання про допомогу Україні від США вирішиться до лютого / фото president.gov.ua

Колишній командувач військами США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес вважає, що питання фінансування допомоги Україні від США може вирішитися до лютого 2024 року.

"Це насправді американські політичні ігри. В нас дійсно є проблеми на кордоні США. У нас немає правильної політики щодо емігрантів. Не знайдено правильного балансу між залученням людей, які нам потрібні та захистом суверенітету та зупиненням напливу кримінальних банд та наркотиків. Це серйозна проблема в політиці США. І тому республіканці бачать в цьому можливість для тиску. Я бачу, наскільки президент Байден та демократи хочуть надати допомогу Україні. Так само як Тайваню та Ізраїлю. А республіканці роблять пріоритетом над міжнародною політикою місцеві, домашні політичні здобутки", - сказав він в ефірі телемарафону.

За його словами, Республіканська партія 40-го президента США Рональда Рейгана, який завжди жорстко діяв щодо Радянського Союзу та Росії, зараз стала вразливою до російської дезінформації та використовує тези російської пропаганди.      

Відео дня

"Президент Байден має тиснути на республіканців, аби зробити цю справу. Президент має пояснити народові, чому це важливо для США. Немає вибору: чи зміцнювати кордони, чи допомагати Україні. Обидва питання дуже важливі для нас. Я гадаю це питання вирішиться до лютого. Бо республіканці не хочуть, щоб їх звинуватили у втраті України", - сказав Ходжес. 

Заяви Бена Ходжеса

24 грудня Бен Ходжес заявив, що невдача літнього контрнаступу ЗСУ є провиною західних союзників Києва, а не українського командування чи політичного керівництва. 

Пізніше Бен Ходжес відзначив, що у РФ немає проривного потенціалу, щоб захопити Україну, і вона зробить все можливе, щоб утримати те, що змогла захопити, використовуючи час для зміцнення оборони. При цьому РФ сподівається, що Захід втратить бажання підтримувати Україну.  

Вас також можуть зацікавити новини: