Ілюстрація / REUTERS

Невдоволення владою в Росії зростає, але всі протести ні до чого не приводять, оскільки населення боїться, що буде ще гірше.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів російський адвокат і правозахисник Микола Полозов. Він зазначає, що глибинне невдоволення існує у населення Росії, оскільки з кінця 2011 року, а не 2014 року, як багато хто думає, доходи росіян падають, економіка зростає повільно або, як кажуть в РФ, «зростає» негативно.

Читайте такожРосійський адвокат спрогнозував, що зміниться в РФ після "обнулення" Путіна

Відео дня

«Влада не може запропонувати людям нічого, крім репресій і посилення політичного режиму. Відсутня виборність, відсутні суди. Природно, людям це не подобається, тому невдоволення в різних місцях періодично проявляється. Це не історія сьогоднішніх днів в Хабаровську чи Москві. Згадайте, рік тому молоді люди ходили на акції з приводу виборів у Московську міську Думу. В результаті були і кримінальні справи, і терміни. До цього були протести проти будівництва сміттєвого полігону Шиєсі, до цього протестували Інгушетії. Ще були далекобійники з протестом проти системи «Платон»...», – зазначив адвокат.

Полозов підкреслив, що більшість росіян, попри невдоволення, бояться, що буде ще гірше, якщо щось поміняти. «Вони виходять з принципу: Путін – зло, але краще так, адже інакше на кремлівський трон сядуть солдати НАТО і буде зовсім погано. Людей через телевізор загодували цими істеріями, і вони цього бояться. Протести не організовані по країні, і влада може їх придушувати, перекидаючи свої ресурси. Тим більше, що на підтримку силового апарату витрачаються велетенські кошти, і можна загасити всі ці пожежі або кийками Росгвардії, або роботою з місцевими елітами і підкупом, як це бувало на Кавказі або як це відбувалося в Криму. Адже частина кримськотатарського населення, хоч і не значна, за блага перейшла на бік окупантів», – пояснив Полозов.

Правозахисник вважає, що якихось наслідків поточних протестів не буде, хоча вони будуть йти в «в'ялій манері».

«Влада буде придушувати їх, і градус невдоволення буде рости, але навряд чи поки досягне критичної точки. Коли буде ця точка біфуркації, не знає ніхто, але у російської влади поки є, в тому числі, великий фінансовий ресурс для того, щоб утримувати кермо правління. Мова йде про той же Фонд національного добробуту, який, за необхідності, витратять на армію, поліцію та апарат для придушення будь-яких протестів», – резюмував адвокат.

Як повідомляв УНІАН, у російському Хабаровську спалахнули масштабні протести на підтримку губернатора Сергія Фургала, заарештованого в Москві 10 липня. Під час мітингів місцеві жителі висловлювали невдоволення політичною системою в РФ і вигукували антипутінські гасла.