Путін заявив, що нічого особистого в його словах немає / фото REUTERS

Російський президент Володимир Путін пояснився за свої недавні слова "Подобається, не подобається - терпи, моя красуне", які отримали резонанс не тільки в РФ, але і далеко за її межами.

На спільній прес-конференції з президентом Казахстану Путіна запитали, як він оцінює реакцію українського президента Володимира Зеленського на ці слова. У відповідь президент РФ заявив, що "це не мало ніякого особистого виміру". Він також стверджує, що нібито ніколи за час свого президентства не переходив на особистості.

Читайте такожБілий дім різко відреагував на слова Путіна "терпи, моя красуне"

"Питання тільки в тому, що коли ми від глави держави чуємо такі коментарі, що щось подобається, а щось не подобається у фундаментальних договорах, які регулюють дуже важливі відносини між країнами з точки зору безпеки, в тому числі і самої України... Мені здається, що це не той формат. Якщо держава взяла на себе певні зобов'язання, закріплені в нормах міжнародного права, резолюції Радбезу ООН, то всім потрібно виконувати. І домовлятися про те, як це зробити", - заявив Путін.

Що було раніше

Путін в ході недавньої зустрічі з президентом Франції Макроном в Москві процитував російську приказку, звертаючись до влади України з вимогою виконувати Мінські угоди.

Згодом прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував фразу Путіна "Президент мав на увазі, що, якщо держава взяла на себе зобов'язання, і якщо стоїть підпис глави держави, то ці зобов'язання треба виконати. Б'юся об заклад, це було дуже важко перевести на французьку мову", - сказав Пєсков.

Пізніше на заяву Путіна відреагував президент України Володимир Зеленський. "Тут є речі, з якими не посперечаєшся - Україна дійсно красуня, з приводу "моя" - мені здається, це вже перебір", - заявив Зеленський.