Ніколенко пригадав Ірану Перську мудрість на тлі скандалу з ударами по заводах / facebook.com/oleg.nikolenko.50

Міністерство закордонних справ України відреагувало на скандал, пов'язаний з ударами безпілотників по іранських стратегічних об'єктах у ніч на неділю, 29 січня. 

Речник відомства Олег Ніколенко у своїх соціальних мережах нагадав Ірану Перську народну мудрість, яка стосується співпраці Тегерана з Російською Федерацією.

При цьому він підкреслив, що Україні не відома причина вибухів на іранських об'єктах, проте Київ раніше попереджав Іран, що за підтримку російської агресії можуть бути наслідки. 

Відео дня

"Нам не відома причина вибухів на іранських об'єктах. Але як говорить перська народна мудрість: не роби іншому зла, і собі не нашкодиш", - написав він. 

Удари по стратегічних об'єктах Ірану

У ніч на неділю, 29 січня, в Ірані сталася "бавовна". ЗМІ повідомляли, що по збройовим заводам в Ісфахані та інших провінціях завдали ударів з повітря, ймовірно, безпілотниками.

При цьому іранські ЗМІ поклали провину за інцидент на США і""ще одну країну", виключивши причетність Ізраїлю.

Зі свого боку Пентагон заперечив причетність США й заявив, що за нічною атакою на Іран можуть стояти ізраїльські сили. 

На тлі цього в Україні спалахнув скандал. Сьогодні МЗС Ірану викликало тимчасового повіреного у справах України в Тегерані через коментарі українських офіційних осіб щодо ударів БПЛА по іранських військових об'єктах. 

Вас також можуть зацікавити новини: