Гутерріш спочатку поїде до Туреччини \ фото REUTERS

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш до візиту в Росію і Україну відвідає Туреччину.

У прес-службі генсека ООН повідомили, що візит Гутерріша в Анкару відбудеться 25 квітня, передає reuters.

У рамках візиту главу ООН прийме президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Відео дня

Як зазначає видання, Туреччина є важливим місцем проведення гуманітарних переговорів між Україною і Росією.

Наступного тижня - 26 квітня - Гутерріш відправиться до Москви, щоб зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Передбачається, що в РФ Гутерріш обговорюватиме припинення вогню в Україні.

Після цього, 28 квітня генсек ООН поїде в Україну для переговорів з президентом Володимиром Зеленським і главою МЗС Дмитром Кулебою. В ході візиту в Україну передбачається обговорення гуманітарних питань.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський вважає, що генсек ООН Антоніу Гутерріш спочатку повинен відвідати місця, де знищували українців, а потім їхати в Москву.

"Я думаю, що по приїзді, якщо буде час у генерального секретаря, йому обов'язково потрібно відвідати спочатку наші місця, де були тортури і де знищили наших людей, а потім вже знайти час для шанованих з Москви. Мені здається, важливіше зрозуміти, що у нас відбувається, щоб мати точну думку, яку генеральний секретар зможе донести в Москві на зустрічі з президентом цієї держави. Тому що просто приїхати в Київ і поспілкуватися, цього мало", – сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: