Джон Кірбі повідомив, як командування РФ "мотивує" солдатів воювати проти українців / колаж УНІАН з фото REUTERS і wikimedia.org

Повномасштабна війна в Україні проти РФ триває, і в США розкрили, як російське командування "мотивують" підлеглих брати участь у бойових діях.

Речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі розповів журналістам, що американській стороні відомо про страти російських загарбників, які не хочуть виконувати накази, пише Newsweek.

"У нас є інформація, що російські військові фактично страчують солдатів, які відмовляються підкорятися наказам. У нас також є інформація, що російське командування погрожує розстрілом цілих підрозділів, якщо вони спробують відступити від вогню української артилерії", - заявив він.

Відео дня

Кірбі охарактеризував ці практики як "непристойне" відображення моральних проблем Росії через 20 місяців після вторгнення в Україну:

Непристойно думати про те, що ви будете страчувати своїх солдатів, тому що вони не хочуть виконувати накази, а тепер погрожувати стратити цілі підрозділи - це варварство. Але я думаю, що це симптом того, наскільки погано російські військові лідери знають, що вони роблять, і наскільки погано вони впоралися з цим з військової точки зору"

Важливі новини сьогодні щодо війни - це варто знати

Влітку 2023 року колишній командир полку "Азов" Максим Жорін розповідав, що для росіян головна мотивація йти на передову - насильство. Український воїн підкреслив, що в армії РФ є "загороджувальні загони", які діють практично на всіх напрямках.

За його словами, "щоб мотивувати росіян вийти на позиції, командири або погрожують, або б'ють чи навіть вбивають своїх підлеглих".

Варто зазначити, що РФ зазнала величезних втрат на українській землі. Загальні втрати ворога на 27 жовтня 2023 року становлять приблизно 297 тисяч 680 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: