ЗМІ дізналися про хворобу вчених Уханьского Інституту вірусології \ фото REUTERS

Не менше трьох вчених Уханьского Інституту вірусології сильно хворіли в листопаді 2019 року.

Про це повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на дані розвідки США. За інформацією газети, вони лікувалися в лікарні. Видання разом з цим зазначає, що симптоми коронавірусу схожі з симптомами грипу.

На думку видання, нові дані можуть "додати ваги" до закликів щодо проведення більш масштабного розслідування походження коронавірусу. Газета вважає, що ця інформація може бути «вкрай важлива», оскільки члени однієї команди, які працювали з коронавірусом, одночасно потрапили в лікарню з однаковими симптомами незадовго до початку пандемії, передає kommersant.

Відео дня

Читайте такожСША закликали ВООЗ натиснути на Китай у питанні розслідування щодня коронавірусуАдміністрація США відмовилася коментувати цю інформацію, але повідомила, що вимагає розслідування всіх можливих теорій походження COVID-19. МЗС Китаю заявило про те, що "США продовжують розкручувати теорію про витік з лабораторії". Відомство не виключає, що Вашингтон таким способом намагається "відвернути увагу".

Розслідування походження коронавірусу:

ВООЗ опублікувала доповідь про походження вірусу після поїздки експертів організації в Ухань в березні. Вони не змогли встановити джерело коронавірусу, але найбільш вірогідною версією називається передачі вірусу від кажанів до людини через проміжну тварину.

14 травня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США не задоволені дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) про поширення коронавірусу в світі, і закликав продовжити роботу.