РФ погрожує ядерною зброєю / фото PolitRussia.com

Якщо Росія програватиме Україні стратегічно, вона може застосувати ядерну зброю, каже ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

В інтерв'ю "Обозревателю" він заявив, що йдеться про не дуже потужний ядерний заряд, який не може призвести до масштабного радіаційного забруднення.

"Це локальна зброя. Але її застосування може істотно вплинути на моральний стан нашої армії та спричинити вкрай негативні наслідки", — відзначить Гетьман.

Відео дня

На застосування Росією ядерної зброї може бути потужна відповідь країн НАТО - втоплений весь Чорноморський флот РФ, атаковані об'єкти ВПК Росії, а Путіна можуть просто вбити в його бункері.

Але тактична ядерна зброя зберігається на особливих складах і вона заряджається ядерними зарядами безпосередньо перед використанням. А всі рухи ядерних зарядів у РФ та у світі контролюються супутниковими засобами й розвідкою.

"Поки ніяких рухів з переміщення тактичної ядерної зброї у РФ не зафіксовано. Зокрема, у бік Білорусі", - заявив майор запасу ЗСУ.

Ядерні погрози Путіна

25 березня 2023 року Путін заявив про передачу Лукашенку одного ОТРК "Іскандер", вони є потенційними носіями ядерної зброї. Пізніше цю інформацію підтвердив Шойгу. 

Згодом стало відомо, що ядерну зброю в Білорусі розмістять біля кордону з Польщею.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що РФ все ж не стане розміщувати ядерну зброю на території Білорусі, оскільки цього не схвалить Китай.

Вас також можуть зацікавити новини: