Забор с колючей проволокой на пункте пропуска "Журавлевка" (Харьковская область) / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це Марчук сказав журналістам на брифінгу у Верховній Раді.

"Все, що стосується кордону, Росія в істерику падає, якщо тільки починати говорити щось про кордон", - повідомив він.

"Російська сторона категорично проти, і тому без участі Росії який сенс в створенні (п'ятої робочої підгрупи з питань кордону - УНІАН)", - додав Марчук.

Відео дня

За його словами, українська сторона вже 4-5 разів пропонувала створити відповідну підгрупу.

Марчук пояснив, що головним аргументом для створення такої підгрупи є той факт, що для реалізації спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ функцій із спостереження необхідно дотримуватись умов, визначених у мандаті місії.

Читайте такожМарчук заявив, що представники бойовиків ще не підписали рішення про розведення сил на Донбасі

"В попередніх Мінських угодах написано, що сторони забезпечують вільний доступ СММ ОБСЄ до всіх територій", - додав Марчук. Він також нагадав, що на непідконтрольних територіях Донбасу спостерігаються серйозні обмеження діяльності спостерігачів з боку бойовиків.

«Ми запропонували: дайте доступ ОБСЄ до зони кордону у півтора-два кілометри. Хай не ми виходимо на кордон, а щоб СММ ОБСЄ мала доступ до всього кордону", - сказав представник України у підгрупі з питань безпеки.

За його словами, важливо, щоб спостерігачі могли бачити та фіксувати усі військові ешелони, які надходять з території РФ на територію України.