REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомила координатор громадської організації «Пошукова ініціатива Майдану» Тетяна Слободян.

Читайте такожГПУ показала відеозвіт свого розслідування злочинів проти Майдану

«У 2015 році – на початок 2016, загальна кількість тих, хто зник була 60 осіб. З них сімох вдалося знайти цього року. Трьох з них знайшли загиблими, трьох – живими, однин виявився у зоні проведення АТО, де і загинув», - повідомила вона.

Відео дня

Своєю чергою начальник відділу Департаменту карного розшуку МВС України Роман Крилевич наголосив, що інформація про 40 з 53-х осіб є неповною, тому швидко їх розшукати неможливо.

«У зв’язку з тим, що є багато спекуляцій щодо кількості зниклих, ми об’єднали всю інформацію, яка є у волонтерів, депутатів, яка надходила до поліції на всій території України, і провели перевірку. Ми об’єднали всю цю інформацію, і на сьогодні ми не знаємо, де перебуває 53 особи. 40 осіб з цього списку мають неповні анкетні дані, у зв’язку з чим ми не можемо швидко, ефективно здійснити їх пошук. Є просто прізвище і вік особи, скажімо, яка, можливо, була на Майдані і зникла», - повідомив він.