REUTERS

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони щодо обстановки в районі проведення АТО.

Читайте такожБойовики обстріляли залізничний міст у Станиці Луганській - Тука

"Зафіксовано чергові втрати у частинах та з’єднаннях 1 армійського корпусу (АК) (Донецьк) ЗС РФ, що беруть участь у бойових зіткненнях у районі Авдіївки. 6 квітня загинуло п’ять та отримало поранення дев’ять російських військовослужбовців зі складу 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК ЗС РФ", - наголошується у повідомленні.

Відео дня

У розвідці наголосили, що найбільша активність противника зберігається на Донецькому напрямку.

"Під прикриттям мінометного вогню російські окупаційні війська намагаються закріпитись на більш вигідних позиціях поблизу промислової зони у Авдіївці для створення тактичної переваги над силами АТО. 5 квітня підрозділи 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ зайняли позиції у районі південної околиці Авдіївки (район Виноградники). Здійснюється облаштування взводного опорного пункту, посиленого двома розрахунками протитанкових ракетних комплексів", - сказано у повідомленні.

Також розвідники відзначили, що з метою активізації діяльності штурмових та диверсійно-розвідувальних груп на зазначеному напрямку, до району Ясинуватої заплановано перекидання підрозділів окремого штурмового батальйону (Донецьк) та окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.