REUTERS

Позитивне рішення ухвалили щодо майже 2 тис. справ. Це повідомив в ефірі радіо "Свобода" керівник відділу гуманітарної політики департаменту соціальної політики Міністерства оборони Олексій Сергієнко.

Читайте такожУ Раді розробляють закон про захист прав учасників АТО та їхніх родин

"Решта документів ще на розгляді. Це потребує часу, бо кожна справа розглядається індивідуально. Щодо кожної людини здійснюється ретельний аналіз документів. Це і медичні довідки, і довідки з військової частини", – пояснив Олексій Сергієнко. Він запевнив, що відомство "не чинить жодних штучних перешкод, а навпаки, намагається налагодити чітку схему надання статусу учасника бойових дій тим, хто цього заслуговує".

Відео дня

Олексій Сергієнко розповів, що в Міноборони ще до початку АТО існувала комісія з визначення статусу учасника бойових дій, але "для оптимізації процесу 10 листопада міністр Степан Полторак видав спеціальний наказ №800". За його словами, на основі цього наказу у війська надійшла телеграма щодо організації роботи на місцях спеціальних комісій з розгляду справ учасників АТО.

Звіт про роботу цих комісій запланували на 15 грудня.

Щодо проблем з отриманням статусу учасника бойових дій добровольцями українського корпусу Правого сектору та підрозділу ОУН, Олексій Сергієнко радить прямо звертатися до державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО. За його словами, там "підкажуть, як вийти зі складного положення, до кого звернутися по додаткові документи, щоб підтвердити свою участь в бойових діях".