Клієнти завалили компанію гнівними повідомленнями після появи реклами / фото medialeaks.ru

Рекламу, яку споживачі очікувано назвали расистською, компанія Dove опублікувала на своїй сторінці в Facebook. В ній темношкіра дівчина знімає із себе одяг й перетворюється на білу.

Можливо, рекламу й не прийняли б за образливу, тільки компанія так прорекламувала мило, передає Medialeaks.

Читайте такожМолдавські фермери переспівали Show Must Go On задля реклами (відео)

Відео дня

Тільки після публікації відмивати репутацію довелося вже самому виробнику. Після того, як на рекламу звернула увагу відома візажистка Найтемуа, клієнти завалили компанію гнівними повідомленнями й довелося виправдовуватися, мовляв, ви не так зрозуміли рекламу. Вибачення Dove попросила у своєму офіційному акаунті в Twitter: "Сенс картинки, яку ми розмістили у Facebook, — в однаковому відношенні до жінок зі шкірою різного кольору, але його сприйняли неправильно. Нам дуже шкода, якщо це когось образило".

Dove влипла в расистський скандал: показала рекламу, в якій темношкіра жінка перетворюється на білу (фото)

Однак підписники не дуже повірили у щирість компанії. Виправдання не прокатали.

Як пише Independent, люди не просто так не повірили у щирість компанії. Справа в тому, що раніше Dove вже попадалася на рекламі зі схожим неоднозначним контекстом. Минулого разу компанії теж довелося вибачатися, й виправдання було схожим. Dove говорила, що всі три жінки покликані показати перевагу продукції і ніякого расизму тут немає.

фото medialeaks.ru