
Для швидкої та смачної страви з пасти найкраще підійде вишуканий рецепт вершкової пасти з беконом і пармезаном від Мері Беррі. Це ідеальний варіант для буденних вечорів - готується легко з простих інгредієнтів, які знайдуться в кожному домі. Така страва особливо виручить, коли немає часу на довге готування, пише Mirror.
Це справжній порятунок для тих, хто хоче насолодитися домашнім, ситним смаком без довгої підготовки та складних кроків. До того ж, вам знадобиться всього дві каструлі: одна для пасти, інша для соусу - мити посуд потім буде простіше.
Інгредієнти (на 4 порції):
- 350 г сухої пасти
- 300 мл жирних вершків (33-35%)
- 50 г сиру пармезан
- 4 товстих скибочки бекону
- 1 столова ложка оливкової олії
- трохи лимонного соку
Необхідне кухонне начиння:
- маленька сковорода
- каструля
Спосіб приготування:
Спочатку вам варто відварити пасту в киплячій підсоленій воді - слідуючи інструкції на упаковці. Поки вариться паста, потрібно розігріти сковорідку і налити в неї олію. Потім викладіть смужки бекону й обсмажуйте їх на сильному вогні близько 5 хвилин до хрусткої скоринки.
Влийте вершки в сковорідку і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і дайте покипіти ще хвилину. Зніміть сковороду з вогню і додайте тертий пармезан, ретельно розмішайте до однорідної, кремової консистенції.
Додайте трохи лимонного соку, щоб збалансувати вершкову насиченість. Приправте перцем. Із сіллю будьте обережні - бекон може бути вже досить солоним. Готово.
Інші рецепти, які можуть привернути вашу увагу
Раніше УНІАН повідомляв, що про рецепт лимонної пасти, яка одночасно проста в приготуванні та вишукана. Гурманам радять додати трохи підігрітої квасолі каннеліні та прикрасити пасту базиліком для більшої вишуканості.
Крім того, ми розповідали, як приготувати королівську сьомгу на мангалі за 10 хвилин. Найголовніше - потрібно правильно замаринувати, а потім і приготувати рибу.