Як не зіпсувати незабутню мандрівку домашніми клопами, коли паразити буквально "з'їдають" готелі Європи / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Нашестя клопів стало справжньою катастрофою не тільки для готелів та будинків Парижу, але й перейшло на рівень глобальної держпроблеми, яка зачепила сусідні із Францією держави - стурбованість щодо цього висловлювали у Бельгії, Лондоні тощо. 

Як вчасно захиститися від паразитів та не зіпсувати спогади про цікаву мандрівку Європою небажаними "гостями",  розповіла експерт з подорожей Сьюзан Рігетті у своїй колонці для Slate.

Клопи можуть застрибнути вам до валізи, сумки або ж сховатися серед одягу, й вашим коштом емігрувати до вас додому. Але цьому можна запобігти.

Відео дня

Сьюзан радить під час перебування в готелі тримати свою валізу у ванній кімнаті - це найефективніший метод протидії клопам.

"Оскільки клопи не можуть лазити по гладких поверхнях, вони не зможуть залізти у ванну. Ніколи", - підкреслила вона.

За словами експерта, алгоритм ваших дій проти клопів має бути таким:

  • Заходимо до кімнати, де ви плануєте зупинитися на час подорожі, та швидко затягуємо валізу до ванни;
  • після цього ретельно перевіряємо свій номер на наявність паразитів. В центрі вашої уваги - матрац, постільна білизна та всі меблі у номері; 
  • якщо клопів не виявлено, можна витягти багаж зі "схованки" та розпаковувати свої речі.

Експерт радить, якщо ви не впевнені у своїй пильності, все ж залишити валізу у ванні й просто час від часу відкривати її, щоб дістати необхідне.

Ця порада актуальна, навіть якщо у приміщенні буде лише душова с туалетом. В цьому випадку ліпше хоча б затягти валізу до ванної кімнати, адже її підлога досить слизька, щоб завадити клопам сховатися у ваших речах. 

У Франції закривають школи через клопів

7 жовтня видання Guardian повідомляло, що у Парижі вирішили тимчасово припинити навчання у 7 школах через катастрофу з клопами. Цю проблему на рівні уряду 3 жовтня коментував міністр охорони здоров’я Франції Орельєн Руссо. За його словами, клопи стали з'являтися не тільки у будинках, службових приміщеннях, школах, готелях та лікарнях Франції, але і у громадському транспорті.

Поки уряд думає, як розв'язати проблему з нашестям паразитів, сусідні із Францією країни серйозно стурбовані поширенням "епідемії" клопів, повідомляло National Geographic.

Зазначимо, що з цією проблемою Франція стикається майже що рік. Нашестя постільних клопів в державі також фіксували у 2020 році, але цьогоріч воно набуло особливих масштабів. 

Вас також можуть зацікавити новини: