Мавпи-капуцини використовують кам’яні знаряддя для пошуку їжі / фото ілюстративне REUTERS

Дослідники поведінки тварин опублікували неймовірне відео, на якому мавпи-капуцини використовують кам’яні знаряддя для пошуку їжі в бразильському національному парку Убахара. Про це повідомляє Daily Mail.

Команда зафіксувала загалом 214 випадків, відзнявши спроби тварин викопати їжу з підземних гнізд павукоподібних.

"Потім дослідники розділили ці випадки на чотири методи: копання "тільки руками", "копання каменем", "зондування палицею" та гібридне використання "камінь-палиця". Виявилося, що мавпи змінювали свої звички залежно від сезонної погоди та правильні інструменти для роботи", - пише видання.

Зазначається, що нині зростає кількість досліджень, присвячених використанню крихітним південноамериканським приматом інструментів із каменю та палиць - нової галузі, яку деякі дослідницькі університети тепер описують як "документування кам’яного віку мавп у реальному часі". При цьому нові знахідки з’явилися після інших недавніх відкриттів, які ще більше розкривають інтелект "двоюрідних братів-приматів людства".

"Цікаво, що дослідники відзначили, що використання мавпами інструментів фактично не покращило їхню здатність діставати їжу: рівень успіху мавп коливався на рівні приблизно 83 відсотків як у випадку "тільки руками", так і у випадку "камінь-палиця", - інформує ЗМІ.

Останні новини про тварин

У заповіднику на Одещині оселилися шість водяних буйволиць із Закарпаття. Ці величні тварини доповнять існуюче стадо, яке вже добре пристосувалося до природи дельти Дунаю та щорічно поповнюється малюками.

Також УНІАН повідомляв, яка тварина може затримувати дихання найдовше. Крім китоподібних, явними переможцями є морські слони, які затримують дихання під час пірнання на термін до двох годин.

Вас також можуть зацікавити новини: