Ілюстрація REUTERS

Турецька компанія EMSOLT, в портфелі якої понад 60 МВт введених потужностей сонячної енергогенерації, планує запустити в Україні низку проектів з будівництва сонячних електростанцій загальною потужністю понад 160 МВт.

Читайте такожБагатоповерхівку на Позняках облицьовують сонячними панелями за мільйон євро (фото)

Про це повідомляється на сайті компанії EMSOLT.

Відео дня

За інформацією компанії, портфель проектів в Україні на даний момент досяг загальної потужності 160,7 МВт, при цьому вже почалося будівництво станцій потужністю 25 МВт, тоді як 85,7 МВт потужностей готові до будівництва, а решта 50 МВт знаходяться в стадії розробки.

Зазначається, що за поточними проектами сонячних електростанцій передбачається реалізація більше десятка об'єктів у трьох областях України.

Серед них Дніпропетровська область з найбільшим проектом потужністю 24 МВт, Житомирська область з найбільшим проектом під назвою "Коростень" потужністю 75 МВт, а також Хмельницька область.

Точні локації об'єктів, їх вартість, а також терміни реалізації не зазначаються.

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук за результатами зустрічі з представниками турецької компанії EMSOLT повідомив, що компанія вже почала будівництво сонячної електростанції в Хмельницькій області потужністю 11 МВт і планує розширити свій портфель до потужності понад 100 МВт.

У 2018 році в Україні введено в експлуатацію 742,5 МВт потужностей, що генерують енергію з відновлюваних джерел, що у 2,8 раза перевищує обсяг потужностей, введених за попередній рік.

До кінця 2018 року загальна встановлена потужність ВДЕ сягнула 2117 МВт.

Головним механізмом для стимулювання розвитку такої енергетики в Україні є "зелені" тарифи – спеціально високі (вище, ніж в інших видів генерації), затверджені законом про ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел.

Довідка УНІАН. EMSOLT - це турецька компанія, яка в основному займається інвестиціями в області "чистої" енергії, а також в робототехніку та штучний інтелект. Компанія розробила унікальну інвестиційну модель за сонячними та біогазовими технологіями. У 2017 році компанія зацікавилася ринком сонячної енергії в Україні.

У портфелі компанії є 60 МВт сонячних електростанцій в різних регіонах Туреччини, а також 6,5 МВт встановлених біогазових потужностей.