ЮНЕСКО / фото REUTERS

Три нових об’єкти з Кенії, Оману та Саудівської Аравії внесли до переліку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайт організації, це рішення 29 червня схвалив Комітет всесвітньої спадщини.

До переліку потрапили:

Відео дня

Археологічний об’єкт Тхімліч Охінга (Кенія) – розташований на північний схід від міста Мігорі в районі озера Вікторія, є укріпленою кам’яною спорудою, побудованою методом сухої кладки, ймовірно, в XVI столітті нашої ери. У ЮНЕСКО зауважують, що це видатний приклад будівництва методом сухої кам’яної кладки.

Читайте такожГлава ЮНЕСКО вважає розширення морського заповідника на Гаваях важливим закликом до міжнародного співтовариства

Стародавнє місто Калхат (Оман). Цей об’єкт розташований на східному узбережжі Оману, місто Калхат, оточений внутрішніми і зовнішніми стінами, а також райони за межами міських стін, в яких розташовані некрополі. Стародавнє місто Калхат є унікальним археологічним свідченням торгівлі між жителями східного узбережжя Аравійського півострова, Східної Африки, Індії, Китаю та Південно-Східної Азії.

Оазис Аль-Ахса, мінливий культурний ландшафт (Саудівська Аравія). – це системний об’єкт, розташований в східній частині Аравійського півострова. Він складається з садів, каналів, джерел, дренажного озера, історичних будівель. Об’єкт «Оазис Аль-Ахса» – найбільший оазис в світі, в якому налічується 2,5 мільйона пальм.

Розгляд нових об’єктів всесвітньої спадщини комітет продовжить до 1 липня.