Фото un.org

Таким чином, повідомляє прес-служба ООН, цей об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО став найбільшим природним заповідником у світі.

"Це рішення є проявом прихильності захисту навколишнього середовища. Воно допоможе поліпшити становище громад, які стикаються з погрозами, викликаними зміною клімату, а також забезпечити захист природних екосистем, від яких залежить наше життя", - заявила Бокова.

Читайте такожЧиновники почали роботу над підвищенням туристичної привабливості природно-заповідного фонду України

Відео дня

Глава ЮНЕСКО сказала, що рішення президента США нагадує про важливу роль океану, його фауни і флори для життя на землі. Воно було прийнято за декілька днів до відкриття Конгресу Міжнародного союзу охорони природи у Гонолулу - столиці штату Гаваї.

"Я розглядаю це рішення як заклик до міжнародного співтовариства продемонструвати повну відданість принципам сталого розвитку і здійсненню Паризької угоди по клімату, прийнятої в грудні 2015 року", - зазначила Бокова.

Морський заповідник "Папаханаумокуакеа" був внесений у Список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 2010 році, зважаючи на його винятково багате біорізноманіття. На території цього архіпелагу мешкає більше п'ятої частини всіх відомих у світі видів риб. Заповідник дозволяє простежувати глибокі зв'язки між природою і культурою, він має космологічне значення для гавайців, як втілення концепції спорідненості між людиною і світом, колиски життя і пристановища людських душ після смерті.

На території заповідника знайдені археологічні свідчення проживання людей, що займалися там землеробством ще до приходу європейців. "Папаханаумокуакеа" простягається майже на 2 тисячі кілометрів з південно-сходу на північний захід. Територія охороняється району була збільшена вчетверо.