У Ялті критично не вистачає води / фото УНІАН

В окупованому Криму до критичної позначки впав рівень води в Загорському водосховищі, яке постачає Велику Ялту. Так звана влада планує викачувати воду з озера для постачання міста.

Читайте також"Вода то є, то немає": кримчанка розповіла про життя в окупаціїПро це в Facebook повідомила глава російської адміністрації Ялти Яніна Павленко, пише Крим.Реалія.

«Найближчим часом почнеться забір води з озера Могабі - це дасть нам додатково 850 тисяч кубів і дозволить забезпечити її подачу в три території західної сторони Ялти», - написала Павленко.

Крім того, як пише Інтерфакс, для подачі води населенню вирішили використовувати водоспади, які заповнять завдяки дощів.

«Спасибі богу, спасибі дощам, ми отримали серйозні притоки в альтернативні джерела водопостачання», - зазначила Павленко.

Вона уточнила, що опади поповнили три водоспади в цілому на 20 тисяч кубометрів води.

Засуха в Криму: що відомо

  • З 24 серпня в Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів через посуху і обміління водосховищ почали вводити обмеження на подачу води. Питну воду жителям подають строго по годинах - вранці і ввечері. З 23 вересня обмежувальні заходи подачі води ввели в Алушті, Партеніті і Малому Маяку. Також через пересохлі свердловини воду в 29 сіл північного Криму доставляють цистернами.
  • Окупаційна влада Криму повідомила, що готується до «гіршого сценарію» з водозабезпеченням півострова.
  • Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.
  • Після окупації Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили.
  • Влада України заявляє, що відновлення подачі води через Північно-Кримський канал до Криму можливе тільки після деокупації півострова.