Відчутне зниження вартості моркви в Україні можливе у середині червня, спрогнозував експерт / фото depositphotos.com

Цьогорічні високі ціни на моркву пояснюються порівняно меншим врожаєм через весняні дощі.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону заявив виконавчий директор Економічного дискусійного клуб Олег Пендзин. "По-перше, врожаю було значно менше. Тоді, коли підходив час збирання моркви, були дуже великі зливи, і аграрії навіть деякі поля не зібрали, тому що вони були під водою. По-друге, аналогічна ситуація була в Європі. На сьогодні європейський імпорт дорогий, це однозначно підтягує ціну внутрішнього ринку", - сказав він. 

Також він зазначив, що чекати на суттєве падіння цін на моркву слід у середині червня. "Вже почала з’являтися молода морква. Вона приблизно по такій ціні, як морква минулого врожаю. На жаль, її сезон ще не почався - приблизно з середини червня місяця ми будемо мати в повному обсязі моркву цьогорічного врожаю з відкритого ґрунту, що дасть нам достатньо серйозне подешевлення", - наголосив експерт.

Відео дня

Ціни в Україні 2023 - зараз це варто знати

Як повідомляв УНІАН, ціни на моркву у супермаркетах зросли до 62-63 гривень за кілограм, що майже втричі перевищує показники травня 2022 року.

Варто зазначити, що за даними Державної служби статистики, упродовж минулого року в нашій державі вартість харчових продуктів зросла на 33%, зокрема, овочі стали коштувати на 34% дорожче.

Вас також можуть зацікавити новини: